Samčio užrašai

samciouzrasai.blogspot.co.uk
Samčio užrašai, tai tas, kuo aš paskutiniu metu gyvenu, kvėpuoju, tai ką myliu.... Kiek save prisimenu, tai nuo mažens iš kaimynių nešdavausi kulinarines knygas ir persirašinėdavau patikusius receptus. Ir tų sąsviniu vis kaupėsi, kaupėsi....Bet niekada negaminau. Ir jau kai buvau baigusi mokyklą teta Aldona pasakė: bus sunku tau, vyro nesusirasi, nes nemoki valgyti gaminti :) Bet va...ir puikų vyrą turiu, ir du vaikai po namus laksto, o aš kaifuoju gamindama maistą ir kasdien stengiuosi išbandyti vis kažką naujo. Kam gaminti jau ragauto, jeigu tiek daug yra to, ko dar nebandžiau....
Samčio užrašai, tai tas, kuo aš paskutiniu metu gyvenu, kvėpuoju, tai ką myliu.... Kiek save prisimenu, tai nuo mažens iš kaimynių nešdavausi kulinarines knygas ir persirašinėdavau patikusius receptus. Ir tų sąsviniu vis kaupėsi, kaupėsi....Bet niekada negaminau. Ir jau kai buvau baigusi mokyklą teta Aldona pasakė: bus sunku tau, vyro nesusirasi, nes nemoki valgyti gaminti :) Bet va...ir puikų vyrą turiu, ir du vaikai po namus laksto, o aš kaifuoju gamindama maistą ir kasdien stengiuosi išbandyti vis kažką naujo. Kam gaminti jau ragauto, jeigu tiek daug yra to, ko dar nebandžiau....

Mėtinė panakota su aviečių žele.

Maistas

Panakota ( panna cotta), išvertus iš italų kalbos reiškia, virta grietinėlė. Šio deserto receptas atsirado  Šiaurės Italijoje, Pjemonte.Šis desertas lengvas, burnoje tirpstantis, glotnus.Ko gero visi jau išbandėte klasikinį Panakotos receptą, tad šį kartą dalinuosi mėtiniu desertu.Receptas rastas viename kulinariniame žurnale ir kadangi aš mėgstu mėtas, tai nusprendžiau pasigaminti būtent mėtinį, o ne.

birželio 18, 2018

Džiovintų vaisių ir riešutų kamambero.

Maistas

Šiandieną sukau galvą, ką suvalgyti pusryčiams. Atidarau spintelę- to nenoriu, atidarau šaldytuvą - to irgi. Taip kelis kartus suvaikščiojau pirmyn atgal maršrutu šaldytuvas - spintelės ir taip nesugalvojau ko noriu.Begeriant kavą toptelėjo puiki mintis, kad reikia gal jau ir tą sūrį suvartoti, o tai greit pasibaigs galiojimo laikas šitaip man besnaudžiant ir ieškant įkvėpimo.Greitai nubėgau į virtuvę ir.

birželio 17, 2018

Creme brulee

Maistas

Vakar iš vieno kulinarinio žurnalo gavau klausimus į kuriuos turėjau atsakyti, nes planuojamas interviu su manimi ir ten buvo klausimas apie patiekalą, kuris buvo man pats didžiausias iššūkis. Ilgai galvojau, koks čia tas patiekalas buvo ir va, prašau.Creme brulee arba lietuviškai krembriulė buvo tikrai man didelis iššūkis. Seniai receptas užrašytas užrašų knygelėje, seniai mačiau pas kitas blogeres receptus ir.

birželio 17, 2018

Vištienos troškinys po bulvių košės kepure.

Maistas

" You are what you eat. Who wants to be a carrot?"Visada vadovaujuosi moto: ką valgai, taip ir atrodai. Todėl pas mane bloge nėra kiekvieną savaitę naujo pyrago, torto ar sausainių recepto. Kai jau labai, labai noriu kažko saldaus, iškepu kažką ir kol iškepu, dingsta noras, o saldumyną atiduodu kaimynui arba draugams.Šaldytuve karaliauja daržoves, pieno produktai, vaisiai. Ir tiesą sakant, man mėsaėdei desertai nėra.

birželio 14, 2018

Balandėliai keptuvėje ( apsimetėliai)

Maistas

Kartais aš taip pasiilgstu tokių kaimiškų patiekalų, kur nereikia nieko sverti, matuoti, seikėti, skaičiuoti.Tiesiog dedi ir dedi, o skonis puikus.Dievinu paprastus, kaimiškus patiekalus. Pamenate prie ridikėlių sumuštinių rašiau, kad ieškojau keptuvėj kepamų balandėlių recepto savo sename mokyklos laikų sąsiuvinyje? Tai va, nežinau nė kur jis rastas ( receptas), nei kaip aš sugalvojau jį užrašyti, nes tada.

birželio 13, 2018

Ožkos sūrio užkandis.

Maistas

Dievinu vasarą ir visus jos teikiamus malonumus: uogos, šviežios daržovės, vasaros lietus su griaustiniu, nupjautos žolės kvapas. Na gal tik uodų galėtu nebūti :)Vasarą mūsų giminėje labai daug gimtadienių, o liepos mėnesį ypač.Mano mažoji jau dabar draugams dalina savo ranka rašytus kvietimus į gimtadienio vakarėlį, kuris dar net nesuplanuotas ir neaišku kur bus švenčiamas. Ko gero kelionė į Škotiją tomis.

birželio 13, 2018

Sumuštiniai su ridikėliais.

Maistas

Prieš kelias dienas bevartydama savo seną receptų sąsiuvinį, kuriame viskas mano mokyklinukės ranka užrašyta ieškojau balandėlių recepto, kurį reikia kepti keptuvėje ( čia bus kitas įrašas ateity) aptikau šių sumuštinukų receptą. Receptas užrašytas labai seniai, o aš tik dabar prisiverčiau išbandyti šiuos sumuštinukus.Puikus būdas skaniai pavalgyti, kai lauke karšta. O ridikėlių dabar pats sezonas, tad.

birželio 13, 2018

Užkandžiai su sūriu ir vynuogėmis.

Maistas

Ar turite tokių ypatingų momentų, kurie priklauso tik Jums?Svarbiausia sugebėti juos susikurti pačiam. O tada jau mėgautis kiekviena minute, kiekvienu gabalėliu.Šie užkandukai mane pakerėjo. Nesitikėjau, kad bus tokie skanūs, bet jie buvo daugiau nė skanūs.Puikiai tinka į gamtą, galima prie taurės vyno, gali ir vaikai užkandžiauti. Žodžiu, imkit ir gaminkit.10 vnt., 15 min.10 vynuogių be kauliukų,200 gr. Feta.

birželio 13, 2018

Ožkos sūrio - pomidorų tartelės.

Maistas

Tai būtent tokie pietūs, kokie mano manymu ir turėtu būti. Gal ir nėra labai išvaizdūs, bet užtat kokie skanūs.Daržoves galite naudoti kokias turite ar kokias mėgstate.Taip, taip, taip. Užskaitau šiuos pietus kai nesinori mėsos.6 vnt., apie 1 val.1 pakuotė bemielės sluoksniuotos tešlos,1 šaukštas alyvuogių aliejaus,1 šaukštelis išspausto česnako,3 saujos špinatų,4 kiaušiniai,1 st. pieno,apie 12 mažų.

birželio 11, 2018

Varškės spurgos su kavos skoniu.

Maistas

Vasara visada yra gerai. Šiltos dienos ir šilti vakarai vilioja būti lauke, pamiršti bėdas ir rūpesčius, skatina atsipalaiduoti ir neskubėti.Kai toks nuostabus oras, nesinori ilgai ir prie viryklės užtrukti. Šią savaitę laiko prie viryklės praleidau minimaliai, bet kitą savaitę atsigriebsiu.Šeima šiandieną laiką leido gamtoje, o aš namuose su knyga rankoj. Mėgstu tokį laiką, kai namuose būtu tik aš ir laikas.

birželio 9, 2018

Citrininiai keksiukai kaip Starbucks.

Maistas

Kartais gyvenimas apsiverčia per vieną dieną, ką čia dieną, valandą, minutę.Vieną minutę tu darai tai, ką mėgsti, planuoji gyvenimą, o kitą - dėlioji planus ateičiai.Gyvenimas - nenuspėjamas ir kartais toks žiaurus.Šiuos keksiukus planavau kepti jau seniai, bet vis atidėliojau, nes mėnesį gyvenau be pridėtinio cukraus, vėliau prisigalvoji, kad gal mažinti miltus reikėtu.Žodžiu vis atidėliojau, stumiau šalin,.

birželio 8, 2018

Sumuštiniai su marinuotais agurkais ir kumpiu.

Maistas

Anglijoje labai stiprus sumuštinių kultas. Labai daug kavinukių, kuriuose galima nusipirkti sumuštinių ir kavos ir einant gatve užkandžiauti. Tokių kavinukių labai daug ir jos klesti.Sumuštinių įvairovė irgi labai plati, tad sau tinkamų ras kiekvienas.Ne veltui pradėjau pokalbį apie sumuštinius, nes noriu pristatyti sumuštinius ruoštus mano vaikams ir jų draugams.Kadangi kaip nekeista vis dar puikus oras pas mus, tad.

birželio 7, 2018

Virtiniai su kepenėlių įdaru.

Maistas

Virtiniai su kepenėlių įdaru? M?Patys paprasčiausi virtiniai, tik šiek tiek kitoks įdaras juos padaro ypatingais.Pamenu būdama paauglė labai nemėgau cepelinų su mėsa arba kepenėlėmis. O kaip tyčia, šeimoje visi mėgo cepelinus su kepenėlėmis ir juos laikas nuo laiko virdavo. Man tada būdavo verdami su varške, nes juos tuo metu labai mėgau, o dabar - atvirkščiai.Tad gavusi temą žurnalui: kepenėlės, ilgai.

birželio 6, 2018

Suktinukas su kumpiu ir salotomis.

Maistas

Niekada nemaniau, kad ateis tokia diena, kai aš suksiu lavašą.Cha, niekada nesakyk:Niekada. Čia ko gero pirmas mano bandymas su lavašu, nes pati tikrai neprisimenu, kad kada nors būčiau sukusi kažką panašaus.Tai puikus užkandis į gamtą, į mokyklą ar lauknešėlis į darbą.Variantų galima prigalvoti visokiausių, bet aš pasirinkau sau labiau prie dūšios tinkamą-paprasčiausią variantą.1 porcija, apie 10 min.1.

birželio 6, 2018

Braškių glotnutis su medumi.

Maistas

Pas manę paskutiniu metu nėra nei nuotaikos, nei ūpo gaminti. Visko tiek prisikaupė, kad aš jau laukiu to balto dryžio šiuose metuose. O ir teisybę sako:nėra nuotaikos, neik į virtuvę. Šiandieną bandžiau cukinijų keksą kepti ir jau ne pirmą kartą kepu, bet šiandieną paėmė ir nenusisekė. Laimė, kad nors sriuba pavyko.Mintys kitur, Lietuvoje, pas savus. Greičiau atostogos, greičiau ten.Šiek tiek smagesnėm.

birželio 5, 2018

Braziliška žuvienė- Moqueca.

Maistas

Kaip žinia, aš labai mėgstu sriubas ir stengiuosi savo virtuvėje atrasti naujus skonius. Klaidžiodama po interneto platybes, viename angliškame bloge užmačiau šią sriubą ir ji manę sužavėjo. Ėmiau veikti.Po pusės valandos, sriuba garavo ant stalo, o aš džiaugiausi atradusi naują skonį ir ši sriuba bus dažnas svečias mano namuose.Jei nemėgstate kokoso pieno, manau galite keisti sultiniu ir grietinėle, bet tai jau.

birželio 3, 2018

Bulviniai blynai su sūdyta lašiša.

Maistas

Mieli Tėveliai, būkite stiprūs ir lai jumis didžiuojasi jūsų vaikai ir žmonos!Su Tėvo diena visus tėvelius, senelius ir prosenelius.Ta proga ir vyriškas receptas, kuris patiks visiems tėveliams tikrai.Paprasta, skanu ir greita ( aišku, jeigu turite bulvėm tarkuoti skirtą mašiną).1.5 kg. bulvių,2 svogūnai,2 kiaušiniai,1 skiltelė česnako,100 gr. sūdytos lašišos,pagal skonį druskos,pagal skonį maltų.

birželio 3, 2018

Sushi su lašiša.

Maistas

Nėra blogų šeimininkių, yra tik tinginčių sukiotis prie viryklės. Va taip buvo mano parašyta viename iš pirmųjų recepte, kai varčiau senus savo Samčio užrašai fb. įrašus. Ir nuomonės nepakeičiau, ji vis dar tokia pati.Ir šiandieną po daugybės įrašų aš galiu pasakyti, kad mėgstu gaminti maistą, matau kaip tobulėju, judu pirmyn. O kažkada teta sakė:ta tai jau vyro nesusiras, nes nemoka valgyti gaminti .:)Tai.

gegužės 30, 2018

Sausainiai su šokoladu.

Maistas

Vakar kaip žinia buvo:Pasaulinė sausainių diena. Ar šventėte kas nors ją?Aš kepiau sausainius. Tiesą sakant, nemėgstu kepti sausainių, nes kartais nors ir darau griežtai pagal receptą, man jie nepavyksta. Kartais juokauju: įdedu į orkaitę sausainius, o ką ištrauksiu - nežinau.Šį kartą ištraukiau visai neprastus sausainius, nors pagal produktų kiekį nieko labai mandraus ir nesitikėjau. Orginaliame recepte jie be.

gegužės 30, 2018

Šviežių argurkų sriuba.

Maistas

Visi kas seka mano tinklaraštį puikiai žino, kad esu sriubų maniakė ir ne kitaip. Aš šaltibarščius galiu valgyti ir žiemos metu, o šiltą sriubą - vasarą. Ir visada turiu devizą: nė dienos be sriubos.Tad dalinuosi puikia sriuba, kurią galiu skelbti:Sriuba NR.2, nes NR.1 aišku būtu raugintų agurkų sriuba.Kitą kartą į šią sriubą įberčiau ir ryžių ar perlinių kruopų, nors ir be jų, ji nuostabi.2 bulvės,1.

gegužės 30, 2018