Tinklaraštis įkvėptas Paryžiaus ir jame karaliaujančio gero maisto. Mažų kasdienybės stebuklų. Kelionių. Svajonių. Žmonių.
Tinklaraštis įkvėptas Paryžiaus ir jame karaliaujančio gero maisto. Mažų kasdienybės stebuklų. Kelionių. Svajonių. Žmonių.

Breakfast in City. Restoranas 4. Palanga

Gyvenimo būdas
Breakfast in City. Restoranas 4. Palanga

Palanga yra puikus miestas vasaros sezonui nurimus. Tuomet čia pasidaro taip tylu, ramu ir gera, jog bevaikštinėdamas pušynuose pramintais keliukais gali girdėti tik harmoningą jūros ošimą ir kartkartėmis medžių šakose sučiulbančių paukščių balsus. Tuo tarpu vasarą visi šie garsai susimaišo su gatvės šurmuliu, nuo pajūrio į miestą plūstančių žmonių balsais, trankia muzika lauko kavinėse ir pro ausis.

liepos 20, 2017

Travel Diary: Rome, Italy. Day II. Rome or Paris?

Gyvenimo būdas
Travel Diary: Rome, Italy. Day II. Rome or Paris?

Grįžusi iš Italijos, sulaukiau klausimų - na, tai kuris miestas dabar tau patinka labiau - Roma ar Paryžius? Turiu pripažinti, jog niekaip nesuprantu ir nesuprasiu šio bandymo sulyginti. Roma ir Paryžius - skirtingi, savaip nuostabūs miestai ir abiejuose aš svajoju kada nors pagyventi, negalvodama apie tai, jog kažkurį jų myliu labiau. Todėl ir jums patarsiu - keliaukite pamiršę viską, atsiduokite naujam miestui 100.

liepos 17, 2017

Travel Diary: Rome, Italy. Day I

Gyvenimo būdas
Travel Diary: Rome, Italy. Day I

Patekėjus saulei karštis ir vėl sugrįždavo į gatves: apimdavo kiekvieną Romos grindinio plyšį, iki juodumo įkaitindavo asfaltą, telkdavo prakaito lašelius virš lūpos ir skubino žingsnį link gėlo vandens šaltinių. O vakarais jis ir vėl sušvelnėdavo - atvėsindavo tą beprotiškai karštą žemę, leisdavo pasiduoti šiltam vasaros vėjui ir vėl klaidžioti naktinių šviesų apgaubtomis senamiesčio gatvėmis,.

liepos 4, 2017

My Breakfast Stories. 5 Breakfast Ideas

Gyvenimo būdas
My Breakfast Stories. 5 Breakfast Ideas

Ar ir jūs rytais keliatės pora valandų anksčiau tam, kad galėtumėte ramiai papusryčiauti ir išgerti puodelį svarbiausio dienos gėrimo - rytinės kavos? Skanūs pusryčiai man - vienas dalykų, garantuojančių gerą nuotaiką, todėl niekada jų nepraleidžiu. Net jeigu miego kartais norisi labiau, nei lipti iš lovos. Tiesa, savaitgaliais, proga suderinti abu malonumus pasitaiko kur kas dažniau nei darbo dienomis, todėl.

birželio 16, 2017

Lunch Time. Paupio 12 Vilnius

Gyvenimo būdas
Lunch Time. Paupio 12 Vilnius

Tam, kad pirmadienio popietę trumpam pabėgtumėte nuo kasdienybės, nebūtina važiuoti už miesto. Tiesa, gali tekti atkeliauti "už upės" - į taip vadinamą menininkų rajoną - Užupį (jau ne kartą įsitikinau, jog šiame Vilniaus krašte kuriasi ypatingos vietos). Apie tokį malonų trumpą atokvėpį nebėgant toli už miesto ir vieną gražiausių savo pietų pertraukos popiečių neseniai duris atvėrusiame restorane "Paupio.

gegužės 25, 2017

My 3 Weekend Choices

Gyvenimo būdas
My 3 Weekend Choices

Pagaliau atėjo metas, kuomet lauke norisi praleisti daugiau laiko nei namuose. O tai reiškia tik viena - gardaus ir lengvo maisto, terasos vyno taurei ir skanėstų išsinešimui ieškosime visu pajėgumu. Nusprendžiau su jumis pasidalinti savo trimis savaitgalio pasirinkimais, kuriuos rekomenduoju išbandyti ir jums.*********Finally, time is perfect to be outside. It means only one thing - delicious food or terrace for a glass of.

gegužės 20, 2017

Dinner in City. Rhum Room Vilnius

Gyvenimo būdas
Dinner in City. Rhum Room Vilnius

Kur toliausiai buvote nukeliavę neišvykdami iš savo miesto? Į Prancūziją ar Italiją? O gal į Japoniją arba Kiniją? Tikiu, jog tokiu tempu Vilniuje kuriantis naujoms vietoms, pristatančioms skirtingų šalių virtuves, greitai bus galima apkeliauti visą pasaulį.Apie egzotiškuosius Karibus Vilniuje, skambiu pavadinimu "Rhum Room" man yra pasakojęs ne vienas maisto gurmanas. Tų kalbų ir gero pirmojo vizito įspūdžio.

gegužės 3, 2017

New Menu Tasting. Grey Vilnius

Gyvenimo būdas
New Menu Tasting. Grey Vilnius

Sniegas pavasarį jau nieko nebestebina. Šventinės degustacinės vakarienės savaitės darbų viduryje - taip pat. Tačiau buvimas vieno unikaliausių gastronomijos projektų "52 kartai" dalimi, ragaujant spalvingiausius naujojo meniu patiekalus "pilku" pasivadinusiame Vilniaus restorane "Grey" - nustebino ir pakilia nuotaika apdovanojo ne vieną vakaro dalyvį. Už kvietimą kartu išbandyti naująjį restorano "Grey" meniu,.

balandžio 27, 2017

Breakfast in City. Habit Vilnius

Gyvenimo būdas
Breakfast in City. Habit Vilnius

Ar pastebėjote, kokie saulėti ir dar lėtesni pasidarė savaitgalio rytai? Skubėti nebereikia - šviesa lauke pasilieka vis ilgiau, o saulės spinduliai, besiskverbiantys pro langus, tarsi dar labiau sustiprina tingaus sekmadienio pojūtį. Visa tai aš vadinu pavasariu. Atrodo, jis Lietuvos restoranų pasaulyje nė nebuvo išėjęs pasivaikščioti  - dideliu pagreičiu besikuriant naujoms kavinėms ir restoranams, pasirinkti.

balandžio 24, 2017

We were Staying in Paris

Gyvenimo būdas
We were Staying in Paris

Kai pati pavasario pradžia tave apdovanoja ryškiausiais žiedais ir pirmaisiais piknikais, negali būti nelaimingas. Tuomet norisi tik dar plačiau išsitiesti saulės atokaitoje, galvoje kurti planus apie šiltus vakaro pasivaikščiojimus, lengvesnius rūbus ir spręsti "dilemą" - kokį sūrį ragauti šiandien. Paryžiui be galo tinka pereinamieji sezonai - paslaptingas ruduo ir tas nerimstantis pavasaris, pamažu apimantis.

balandžio 18, 2017

Breakfast in City. Meat Steak House Vilnius

Gyvenimo būdas
Breakfast in City. Meat Steak House Vilnius

Dar besimokydama mokykloje, savaitgalių labai laukdavau dėl ilgų ir lėtų pusryčių mamos lovoje, kuomet patogiai įsitaisius galėdavau žiūrėti mėgiamiausias kulinarijos laidas ir neskubant mėgautis ilgo ryto ramybe. Prisimenu, jog vienas iš tų savaitgalio ryto epizodų būdavo šefo Liutauro Čepracko maisto gaminimo pamokos vienoje ryto laidoje - jų laukdavau ne ką mažiau nei pačių savaitgalių ir tuomet dar nebuvau.

balandžio 6, 2017

I got too much Life running through my Veins

Gyvenimo būdas
I got too much Life running through my Veins

Vienas geriausių jausmų gyvenime - kai lėktuvas pamažu atsiplėšia nuo žemės. Galėčiau tik bandyti apibūdinti, koks tai pojūtis, kai jis kyla, užnugaryje palikdamas visas tavo mintis ir darbus, visus kasdienybės rūpesčius ir lape tvarkingai sudėliotus bei užbaigtus savaitės planus. Galėčiau bandyti apibūdinti ir tai, ką jauti, kai palieki viską ir pabėgi. Kai niekam nesakai, jog rytoj jau vaikščiosi Paryžiaus.

balandžio 3, 2017

How do they select 30 best Restaurants of Lithuania? / 30 geriausių restoranų Lietuvoje

Gyvenimo būdas
How do they select 30 best Restaurants of Lithuania? / 30 geriausių restoranų Lietuvoje

30 geriausių restoranų Lietuvoje. Kai pirmą kartą išgirdau šio projekto pavadinimą, galvoje praskriejo dešimtys klausimų: nuo ko viskas prasidėjo? Kas gi nusprendžia, jog būtent šie restoranai Lietuvoje geriausi? Pagal kokius kriterijus jie vertinami?, - ir t.t. Laimė sužinoti visus atsakymus į rūpimus klausimus man teko praėjusį trečiadienį, "30 geriausių restoranų" projekto organizatorių surengtuose.

kovo 30, 2017

Lunch Time. "Dublis" Vilnius

Gyvenimo būdas
Lunch Time.

Kai tavo gimimo diena "nutinka" savaitės darbų viduryje - turi būti kūrybingas. Pietauti neskaičiuojant laiko, skanauti šampaną ir gimtadienio tortą prisimenant gražiausius gyvenimo įvykius draugų būryje galbūt ir nepavyks, tačiau gerą maistą ir pakilią nuotaiką, eleganciją ir grakštumą, trumpą atokvėpį nuo kasdienės rutinos ir šventinę atmosferą rasti ir padovanoti sau galėsite restorane.

kovo 27, 2017

Vilnius Gastro 2017

Gyvenimo būdas
Vilnius Gastro 2017

Trumpos atostogos kovo viduryje tapo tikra švente mano skonio receptoriams - Paryžiuje pasilepinusi mėgiamiausiais prancūziškos virtuvės patiekalais, į Vilnių sugrįžau ragauti originaliausių maisto derinių ir taip renginyje "Vilnius Gastro 2017" užbaigiau savo septynias "katino dienas". Tiesa, kaip ir pridera atostogoms, "sudėtingiausiu" sprendimu tapo pasirinkimas tarp trijų skirtingų maisto safari kelių - geltono,.

kovo 20, 2017

Vilnius Gastro 2017. Valgomasis

Gyvenimo būdas
Vilnius Gastro 2017. Valgomasis

Kai pirmą kartą sutikau Agnę Alenovič ir Jurij Radzevič - restorano "Valgomasis" įkūrėjus, viduje pajaučiau nepaaiškinamą ramybę ir šilumą. Laikui bėgant supratau, jog šis jausmas nebuvo apgaulingas - tokios emocijos mane visuomet užplūsta "Valgomajame", kur vieną penktadienio popietę su Agne ir Jurijumi susitikome pasikalbėti apie tai, nuo ko viskas prasidėjo ir kaip kilo idėja dalyvauti viename laukiamiausių.

kovo 1, 2017

24 Times We Lived. Everyday Life

Gyvenimo būdas
24 Times We Lived. Everyday Life

Mano artimiausi žmonės žino, kaip gerai jaučiuosi atsikračiusi nebereikalingų daiktų, suplėšiusi pasenusius užrašus, išmetusi nebenešiojamus rūbus, ištrynusi nebeaktualius blog'o įrašus ir netgi pašalinusi nuotraukas, į kurias žiūrint viduje nebekyla jokios emocijos. Pastaruoju metu taip tvarkiausi itin aktyviai - kompiuteryje atsirado daugiau laisvos vietos, spintoje - kelios neužimtos lentynos, kambaryje nebeliko.

vasario 20, 2017

Spring Menu Degustation. Alive Vilnius

Gyvenimo būdas
Spring Menu Degustation. Alive Vilnius

Turiu jums atskleisti vieną paslaptį susijusią su pavasariu. Kad ir kaip keistai tai skambėtų - nemėgstu jo pradžios - to pereinamojo laikotarpio iš vasario į kovą, kuomet dar turi šokinėti per ištirpusio sniego balas, nuo akinančios saulės slėptis po tamsiais akiniais ir saugoti šukuoseną nuo viską ardančio, smarkaus ir žvarbaus, nenuspėjamos krypties pavasarinio vėjo.Ir viskas. Turbūt tai yra vienas vienintelis.

vasario 13, 2017

Breakfast in City. Valgomasis Vilnius

Gyvenimo būdas
Breakfast in City. Valgomasis Vilnius

Vilniuje ne tiek jau daug vietų, kurias galima būtų pavadinti šeimos restoranu, - samprotauju mintyse. Tačiau staiga susimąstau - o ką gi jūs vadinate šeimos restoranu? Mano galvoje iškylančiame apibrėžime nėra nei piešimo kampelio, nei vaikiškų kėdučių.. Pirmiausia man tai - vieta, atsiradusi iš meilės maistui ir žmonėms. Vieta, kurioje gali pajausti tą tolygų, bendrą ir gilų kvėpavimą, o jis, tarytum.

vasario 6, 2017

Vilnius Gastro 2017. Salvete City

Gyvenimo būdas
Vilnius Gastro 2017. Salvete City

Kai dar rudens pabaigoje sužinojau, jog vienas laukiamiausių gastronomijos renginių "Vilnius Gastro 2017" šiais metais ir vėl įvyks (tiesa, kiek vėliau nei pernai - kovo 16 dieną) - norėjosi šokinėti iš džiaugsmo. Kartu su pagrindine renginio organizatore ir komandos "Sustainable Vilnius" atstove Jennifer Avci nusprendėme sukurti projektą, kurį trumpai įvardinčiau kaip renginyje dalyvaujančių restoranų.

vasario 2, 2017