MAISTAS

Avilio istorijos: BZN Start straipsnis: Jaunų verslų bendradarbiavimas gali atnešti sėkmę

Nedidelėje šalyje ypač stipriai jaučiama konkurencija. Kartais į kiekvieną pradedamą verslą jau esami rinkos žaidėjai žvelgia su nepasitikėjimu, o kartais net su pykčiu ar baime. Vis dėlto jaunų iniciatyvų plėtotojos – aplinkai nekenksmingos, daugkartinio naudojimo maisto vyniojimo drobelės „Vaškainis“, pakeičiančios įprastas plastikines plėveles ir foliją, kūrėja Austėja Kazlauskytė, bityno „Avilio.

Samčio užrašai: Šiupinys

                    Ar yra taip, kad keliom dienom iškrenti iš realybės ir paskui labai sunku į ją sugrįžti? Aš buvau iškritusi keliom dienom, tad visas namų gyvenimas krito ant vyro pečių. Šiandieną, kai vyras jau išėjo į savo darbus, turiu žvelgti realybei į akis ir pradėti vėl šeimininkauti virtuvėje.             Ši sriuba buvo.

sausio 14, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Maisto Kelionės: Kepti varškėčiai su skrudinta šonine

Vieną savaitgalį, pavargę nuo kas rytą valgomų kiaušinių, nusprendėme, kad viskas – šiandien gaminame keptus varškėčius. Iškamantinėjome savo mamas, gavome patarimų ir puolėme minkyti tešlą. Ir, o Dievai,(arba ‘oh my god’ angliškai), kaip šie kepti varškėčiai mums patiko! Tikri debesėliai – purūs ir lengvučiai, o kad nebūtų per daug lengvučiai, pasijutę tikrais blogiukais, varškėčius.

sausio 11, 2018/ Marius&Karolina

Ant medinės lentelės: Kokosiniai balls’ai

Beveik Bounty Žinote, kaip aš myliu savaitės paruoštukus – kamuoliukus, batonėlius. Tai štai naujas receptas į šią kategoriją – labai kokosiniai beveik Bounty kamuoliukai. Sveiki, ne per saldūs, o geriausia, kad gaminam dabar, o sveikas užkandis šaldytuve visą savaitę. 10. →

sausio 11, 2018/ Kristina Pišniukaitė

Ant medinės lentelės: Vakarienė per 5 minutes

Kepti ryžiai su krevetėmis Dažnai vartojame greitą maistą dėl laiko stokos, vėlai grįžtame namo, noro gaminti tikrai nėra. Kai žinau, kad manęs laukia tokios dienos, dažnai iš anksto išsiverdu ryžių ar kitų kruopų, kurios ramiai šaldytuve gali išbūti keletą dienų.. →

sausio 11, 2018/ Kristina Pišniukaitė

Samčio užrašai: Šokoladiniai triufeliai su raudonuoju vynu ir pipirais.

Pagaliau, pagaliau grįžau į virtuvę.O kai grįžau, tai iškart su keliais patiekalais. Kelias dienas nesirodžiau virtuvėj ( na nebent pasidaryti arbatos), nes su mažąją E. pasigavome virusus ir susirgom.Šiandien jau gyvenimas šviesesnis atrodo, tai puoliau gaminti, nes nu kiek gi šeima valgys tai ką randa šaldytuve ar greitą maistą.Šiuos triufelius nusižiūrėjusi buvau senokai jau ir prisižadėjau, kad kai po.

sausio 11, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: 15 savaitė. Salotos su feta.

Nauji metai atėjo, bet mano gyvenime niekas nepasikeitė, dienos vis dar bėga greitai, o aš paskui jas.Pažadų stengiuosi nedalinti, nes žinau, kad bus kaip ir praeitais ar dar praeitais metais. Bet stengiuosi nepasiduoti :)Vienas iš tokių pažadų buvo duotas praeitais metais, kai prisižadėjau sau, kad kiekvieną pirmadienį visus metus pristatysiu po naują salotų receptą. Šiandien pristatau jau 15-ą savaitę.Šioms.

sausio 8, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Kūmutės virtuvė: Šaldytos tešlos pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta. To inspiruota, aprašydama receptus pabandysiu daryti daugiau nuotraukų ir tuo pačiu papasakoti  … Toliau skaityti "Šaldytos.

sausio 6, 2018/ Kūma

Samčio užrašai: Tunu įdaryti persikai.

Vyras pasiėmė vaikus ir visi trys išdūmė tik jiems vieniems žinomais keliais. Leido man pailsėti nuo visko ir prisakė: ILSĖKIS IR NIEKO NEDARYK !!! Na tai aš ilsiuosi.Vakar vėlai vakare pasiekė dovanėlė iš Lt. ir didelį AČIŪ tariu Druskos namai už nuostabią dovanėlę, kurios labai laukiau. Teko garbė išbandyti naujoves ir savo virtuvėje. Būtinai rekomenduoju visiems apsilankyti jų parduotuvėje ir.

sausio 6, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Žuvis su špinatų padažu.

Gyriausi anksčiau, kad nusipirkau kelias knygas, kuriomis labai džiaugiuosi. Išbandžiau kelis receptus, bet. Tik susiruošiu fotografuoti ir dangus aptemsta ir bet kokios fantazijos nufotografuoti gražiai maistą sudūžta į šipulius, o pavykę patiekalai nugula į pilvus. Taip nutiko ir su jautiena apkepta sūriu pagal Kristinos receptą, taip nutiko ir su jūros lydekos kotletais. Bet šiandien man pavyko.  Receptas.

sausio 5, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Ant medinės lentelės: Bulvių košės kepsneliai

Receptas bulvių likučiams Nežinau ar jums taip būna, bet man – nuolat. Šadytuve dažnai turiu virtų bulvių / bulvių košės likučių. Tai sugalvojau, kad reikia kokio gero recepto tiems likučiams sunaudoti. Taip gimė šie puikūs kepsneliai, paprasti, iš kasdienių produktų. →

sausio 5, 2018/ Kristina Pišniukaitė

Ant medinės lentelės: Vištienos sparneliai

Traškūs be gliuteno! Čia, žinokite, yra mano vienas iš TOP receptų. Visada mėgau traškius lipnius vištienos sparnelius, bet kai sužinojau, kad netoleruoju glitimo, galvojau – viskas, baigta ir su šiuo patiekalu. Tai štai, radau alternatyvą, skonis – tobulas. Kas paragauja. →

sausio 4, 2018/ Kristina Pišniukaitė

Ant medinės lentelės: Pupelių humusas

Su kuminu Kai atsisakiau karvės pieno produktų, humusą gaminu beveik kiekvieną savaitę. Jį naudoju vietoje sviesto ant sumuštinių arba užkandžiui su daržovių lazdelėmis. Labai mėgstu klasikinį ar burokėlių humusą, o naujas puikus atradimas – pupelių humusas su kuminu. Čia toks. →

sausio 4, 2018/ Kristina Pišniukaitė

omnomnom.lt: Nepažadėti metai ir 2in1 sausainiai

aš vis bandžiau susidėliot du-aštuonioliktų priesakus, rašiau lapeliuos ir trello, braukiau, tryniau, vėl rašiau ir nieko, anei vienos popieriaus skiautės su dailiai sudėliotais punktais, jokio excelio su stulpeliu pliusiukams dėliot, visai absoliučiai nieko – vienintelis to do sąrašėlis dabarties etapuose taip ir liko biure ant lentos išrašytos dar neaplankytos vietos penktadienio pietums ir nereikia, sakau sau..

sausio 4, 2018/ Inga

Samčio užrašai: Bulviniai kukuliai, įdaryti grybais.

Prieš kelias savaites viename konkurse laimėjau kolegų Dovilės ir Manto Bajalių knygą "Lietuvos virtuvė". Tai knyga, skirta visiems pasiilgusiems gimtųjų namų jaukumo, mamos su meile ruoštų patiekalų, šiltų linkėjimų iš kaimo.Tai puiki knyga išleista Lietuvos tūkstantmečio proga ir šioje knygoje 100 receptų, kuriuos žinome, mėgstame.Jeigu esate neabėjingas lietuviškai virtuvei, tai šį knyga turi būti Jūsų.

sausio 3, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: 14 savaitė.Avokado - fetos salotos.

Šios salotos labai paprastos ir labai skanios, o svarbiausia - sveika. Ingredientus galite  dėlioti pagal savo skonį ar šaldytuvo turinį. Svarbiausias čia yra užpilas, kuris salotas pakylėja iki kito lygmens.Tai puikus priešpiečių ar pavakarių patiekalas, bet tiktu ir pietums.Tad šios salotos įtrauktos į salotų savaitę.1 porcija, laikas: 10 min.1 sauja špinatų,1 avokadas,1 pomidoras,1 gabalėlis feta sūrio,1.

sausio 3, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Kūmutės virtuvė: Pupuolių sriuba

Toj stebuklingoj Almutės krautuvėlėj Kalvarijų turguje vis atrandu kažką įdomaus. Pastarąjį kartą akis užkliuvo už žalių grūdelių. Mano minus keturios dioptrijos, net ir pakoreguotos akiniais, iš tolo rodė žaliuosius lęšius. “Lęšiai?“ – paklausiau aš. “Pupuolės“- išdidžiai tarė Almutė. Ir tai buvo tas retas kartas, kai aš nustebau, nes tikrai niekada nebuvau susidūrusi su šia pupelių.

sausio 3, 2018/ Kūma

Samčio užrašai: Keksiukai su dešrelėmis.

Paprastas, skanus reikalas, kai nori kažko skanaus ir neįkyraus skonio. Nedesertinis, bet su dešrele. Kadangi mano vaikai rytoj jau pradeda eiti į mokyklą, tad šie keksiukai puikus patiekalas į užkandžių dėžutę. Valgomi tiek šilti, tiek šalti. Patogu valgyti pasiėmus į rankas, nereikia jokių lėkščių, šakučių ir peilių, užtenka tik kavos puodelio arba arbatos.10 vnt., laikas 30-40 min.400 gr. miltų,1.

sausio 2, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Tobulai skanus nekeptas sūrio pyragas.

Šis pyragas yra geriausias variantas, kai draugai praneša, kad užsuks į svečius, o tau labiau norisi pailsėti, o ne sukiotis virtuvėje ruošiant vaišes. Čia toks pliusas. O dar vienas pliusas yra tas, kad produktų nereikia daug, o ir jų galite rasti savo spintelėje geriau paieškojus. Toks buvo ir mano tortukas sumeistrautas greitai iš to, kas buvo namuose.Skanu, lengvai paruošiama ir nereikia daug produktų.100 gr..

sausio 2, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

MinykaDo: Ačiū už gražius 2017-tuosius, o aš iškskrendu iš senų į Naujus ir ne tik.

Pažadu daugiau keliauti, todėl jau šiuos Naujuosius sutiksiu lėktuve, danguje, kažkur tarp Filipinų ir kelionės tikslo. Fejerverkų bijau, tai labai džiaugiuosi sprendimu į juos žiūrėti iš aukštai ir net jei jų nematysiu neliūdėsiu ir jei šampano taurės negausiu irgi neverksiu. Taivanas bus pirma valstybė aplankyta naujais 2018-tais metais.

gruodžio 31, 2017/ Dominyka Grucyte