MAISTAS

Samčio užrašai: Sviestiniai sausainiai su šokolado glaistu.

Kaip nori taip skaičiuok, rytoj vistiek pirmadienis.Šiandieną planavau pagaliau išsikepti pyragą, kurio receptą užsirašiusi esu jau koks šimtas metų jei nepameluosiu. Su vaikais pasivaikščiodami nuėjome nusipirkti trūkstamo ingrediento ( kriaušių), bet grįžus namo pasikeitė planai ir pyragas atidedamas rytojui.Kadangi ilgai savo virtuvėj negaminau normalaus maisto, tai jau buvau pasiilgusi barškinimo puodais ir.

lapkričio 19, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Krevečių sriuba.

Šiandieną noriu pasidalinti patiekalu, kurį valgėme , kai namuose buvo remontai ir laiko virtuvėje sukiotys nebuvo. Laužai mitą, kad jauki ir skani vakarienė būna tik tada, kai prie puodų praleidi valandą ir daugiau. Oi ne, netiesa. Mums užteko 20 min, kad pasigamintume vakarienę. Nors geriau pagalvojus, kad ko gero ilgai gaminamų receptų pas manę ne tiek ir daug, dažniausiai apsisuku per pusvalandį.Man labai patinka.

lapkričio 19, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Ant medinės lentelės: Kepta avižinė košė

Su bananais ir riešutų sviestu Net nežinau, kaip tiksliai pavadinti šį receptą. Man tai visiškai naujas skonis, kažkas tarp keptos avižinės košės ir energijos batonėlių. Man labai patiko, sakyčiau, kad tai vienas iš geresnių savaitės paruoštukų (pasigaminam ir laikom šaldytuve visą. →

lapkričio 17, 2017/ Kristina Pišniukaitė

Ant medinės lentelės: Salotos suktinukai

Su azijietiška vištiena Sveikos mitybos specialistai sako, kad reikia „suvalgyti vaivorykštę“ t.y. valgyti kuo daugiau įvairiaspalvių vaisių ir daržovių. Bet vaikai sako – ne! Iš tiesų, nei vaikas, nei suaugęs nenori valgyti beskonių, neduok Dieve, dar ir garintų daržovių. Daržoves. →

lapkričio 17, 2017/ Kristina Pišniukaitė

Ant medinės lentelės: Patiekalai į šaldklį

Kai visai neturi laiko Juk visiems kartais būna tokie periodai, kai gyvenimas taip užsisuka, kad galvoti apie maisto gamybą visiškai nėra laiko. Tokiais atvejais išsigelbėjimu tampa greitas maistas – nusipirkau, pašildžiau, suvalgiau, naudingų medžiagų negavau, bet pasotinau alkį. Dabar ir. →

lapkričio 17, 2017/ Kristina Pišniukaitė

Maisto Kelionės: Meksikietiškos salotos su žuvies kepsneliais

Būna tu dienų ir pas mus, kuomet, na, niekaip nesinori gaminti valgyti. Tokiais atvejais dažniausiai užsisakome picą, tačiau kartais organizmas užsinori ir tikresnio maisto. Visai neseniai parduotuvėje atradome šaldytus žuvies kepsnelius, kurie savo sudėtimi ir skoniu buvo labai skanūs, o jų paruošimas užtrunka tik apie 20 minučių orkaitėje. Būtent orkaitėje, nes taip paprasčiau ir skaniau..Skaityti Daugiau.Įrašas.

lapkričio 15, 2017/ Marius&Karolina

Samčio užrašai: 8 savaitė.Burokėlių salotos.

Dar vienos salotos.Mes salotas valgome beveik kiekvieną dieną ir stengiamės, kad būtu kuo paprastesnės, kad tiktu visų skoniams.Šias salotas gamina mano babūnė ( taip aš vadinu savo močiutę, kuri yra garbaus 83 metų amžiaus ir dar oi kokia vikri ir veikli ), tad lyg ir nieko naujo mano namuose, nes aš jas valgau nuo vaikystės, bet.noriu pasidalinti su jumis, nes gal kam ir naujiena bus.Senas, geras receptas.2 virti.

lapkričio 14, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

omnomnom.lt: Duona kasdieninė ir palet d’Or – trigubai šokoladinis tortas

savaitgalį pusryčiams valgiau kūčiukus, vakar laiptinėj labai kvepėjo keptom bulvėm, o Meat’as gastro savaitės metu desertui patiekė crème brûlée, kuris man įrodė, jog yra desertų, kurių negaliu valgyt (dūmų ir pelenų skonio – būtent toks ir buvo), o aš maniau, kad šitai neįmanoma; ta prasme, taip, aš vengiu ledų su razinom ir pro bandeles su varške galiu praeit abejingai, bet jei kažkaip netyčia.

lapkričio 14, 2017/ Inga

Samčio užrašai: Azijietiškos krevečių salotos.

Dievinu kinietišką virtuvę ir jūrų gėrybes. Šį kartą dalinuosi receptu, kuris buvo publikuotas BBC good food. Perku šį žurnalą, kai tik užmatau naują numerį, nes ten tokių perliukų galima rasti, kad oi, oi, oi.Šiandieną kai visi išsilakstė kas į darbus, kas į mokyklą, aš pasigaminau dieviškai skanias salotas. Baisiai skanus dalykas, tad išbandykite būtinai.Laikas: 10 min.Porcijos: 4-6.150 gr. ilgų.

lapkričio 13, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Citrininės avinžirnių salotos.

Salotų draugystė yra viena iš geriausių. Su jomis lengvai galima susitarti ir kaskart įdėjus kokį kitą ingridiantą, gali gautis vis kitoks skonis. Jos taip pat gali būti sočios, turtingos spalvų ir skonių. Valgai ir negali sustoti, o ir sąžinė negraužia, kad nenustoji valgyti. Čia gi salotos ir nuo jų svorio nepriaugsi taip, kaip nuo mažo desertuko. šypt.Šios salotos su ryškiomis spalvomis ir ryškiu skoniu. Puikus.

lapkričio 13, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: 7 savaitė. Antienos salotos su vaisiais.

Jei reikia greitai ir skaniai pavalgyti, tai šį receptuką turėtumėte išsisaugoti. Pusvalandis ir salotos karštos jau ant stalo. Vaikai irgi noriai valgys, o jei nevalgys mėsos - tai salotas tikrai suvalgys.Greiti patiekalai yra gėris, ypač kai šalia vaikai šaukia maisto čia ir dabar. Na gal jūsų ir nešaukia, bet maniškiai kartais pašaukia.Žodžiu, pradedame savaitę skaniai.2 didelės porcijos.apie 25-30 min.400 gr..

lapkričio 13, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Velso sriuba su antiena.

Nors gyvenu Anglijoje jau kuris laikas, bet patiekalų iš šios virtuvės nėra mano bloge. Negerai, oi negerai.Taisau padėtį ir dalinuosi ko gero pirmu receptu iš šios šalies virtuvės. Kas domisi geografija, tas žino, kad Didžiąjai Britanijai priklauso: Anglija, Veslas, Škotija ir Šiaurės Airija. Tad šiandien Velso krašto sriuba.Tai tradicinė Velso sriuba, kurios šaknys siekia net 14-ą amžių. Ji keliauja iš.

lapkričio 12, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Žuvies kotletai.

Nieko naujo,viskas labai paprastai ir seniai žinoma, bet kaip ten sakoma: kas yra pamiršta seno, prisiminus tampa nauju.Jeigu tikėtume protingais dėdėm ir tetom, tai žuvų patiekalai yra labai naudingi mūsų organizmui, nes juose yra be galo daug mineralų ir žmogaus organizmui reikalingų dalykų. Žmogus turi valgyti įvairų maistą, o žuvies bent jau du kartus į savaitę.Kepiau žuvies kotletus, manydama, kad apgausiu.

lapkričio 12, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Pertepti vaflių lakštai su maskarpone ir kokoso drožlėmis.

Dirbam, fotografuojam, dainuojam linksmai.Laikas spaudžia, bet vistiek mums viskas gerai ir varom su dainom.Atrodo nespėjau sumirksėti, o jau ruduo eina link pabaigos. Ko gero tai pirmi metai, kurie pralėki žaibo greičiu ir nespėjau nieko suprasti, nespėjau pasimėgauti mėnesių kaita.Mintys nenurimsta, veržiasi tolyn, o planai kai kurie nespėje virsti realybe, kažkur pradingsta.Mūsų sekmadienis prasidėjo nuo kito.

lapkričio 12, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

52kartai: Varškės sūris su arbatos ikrais

Ingredientai 1 saldaus varškės sūrio 4 sviestinių (brioche) bandelių Mėgstamų uogų: aviečių, gervuogių, šilauogių Lazdyno riešutų Rūgštynių papuošimui     ARBATOS IKRAMS IR KREMUI 5 g juodos arbatos 400 ml .The post Varškės sūris su arbatos ikrais appeared first on 52 kartai.

lapkričio 11, 2017/ Robertas Daskevičius

52kartai: Bulvės su šonine ir voveraitėmis

Ingredientai BULVIŲ MUSLINUI 400 g bulvių 150 g grietinėlės 150 g sviesto Žiupsnelis druskos   ŽOLELIŲ ALIEJUI 25 g špinatų 25 g krapų 100 ml aliejaus Žiupsnelis druskos   120 .The post Bulvės su šonine ir voveraitėmis appeared first on 52 kartai.

lapkričio 11, 2017/ Robertas Daskevičius

52kartai: Močiutės uogų kompotas

Ingredientai 150 g obuolių 50 g geltonųjų serbentų 50 g raudonųjų serbentų 100 g cukraus 10 g mėtų     AVIEČIŲ IKRAMS 100 ml aviečių sulčių 30 ml balto balzaminio .The post Močiutės uogų kompotas appeared first on 52 kartai.

lapkričio 11, 2017/ Robertas Daskevičius

52kartai: Ožkos sūris su obuoliais

Ingredientai 200 g ožkos sūrio Vanilinių ledų Salierų stiebų daigų     OBUOLIŲ TYREI 400 g obuolių 50 g sviesto 25 g rudojo cukraus 50 ml grietinėlės   TRUPINIAMS 80 .The post Ožkos sūris su obuoliais appeared first on 52 kartai.

lapkričio 11, 2017/ Robertas Daskevičius

52kartai: #40 Vaikystės prisiminimai

Tie, kurie nors kartą metė puikųjį kulinarinį animacinį filmuką „La troškinys“ turbūt gerai pamena sceną, kai šefas peliukas abejingajam maisto kritikui Ego atneša daržovių troškinio. Jo paragavęs, Ego nušvinta ir .The post #40 <br> Vaikystės prisiminimai appeared first on 52 kartai.

lapkričio 11, 2017/ Robertas Daskevičius

Ant medinės lentelės: Tortilijos su kalakutiena

+Kur naudoti plėšytą kalakutieną Taip, aš labai mėgstu gaminti. Bet kartais net man gaminti nesinori. Kartais tiesiog atsitinka gyvenimas – užklumpa netikėti svečiai, skęstam darbų jūroje, bėgam, lekiam, o galvoti apie maistą kaip ir nelabai yra kada. Tai tokiems atvejams. →

lapkričio 10, 2017/ Kristina Pišniukaitė