MAISTAS

Samčio užrašai: Tuno kepsnys.

Dar vienas skanus pilvui ir akiai kepsnys.Nusipirkusi tuno ilgai ieškojau lietuviškuose maisto tinklaraščiuose idėjų kaip galėčiau paruošti žuvį, bet dėja.neradau nieko, kas patiktu. Teko atsiversti angliška kulinarine knygą ir ten ieškoti idėjų.Radau. Ir šiandieną dalinuosi puikiu patiekalu, kuris mums labai patiko ir dar ne kartą gaminsime.4 tuno steiko gabaliukai,3 šaukštai sojos padažo,1 šaukštas Vorčesterio.

liepos 25, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Fill the life: Ananaso ir banano smūtikas

Grįžtam prie kokteilių. Toks desertinis sakyčiau, kai už lango neaišku ar ruduo čia ar vasara. Bet nusišypsot priverčia. Ingredientai: Bananas Pusė ananaso Įvairios…

liepos 25, 2017/ Vilda

Maisto Kelionės: Vištienos tikka masala

Šiandien tęsiame mūsų indiškų patiekalų rubriką ir siūlome pasipildyti savo prieskonių atsargas, nes šiam receptui jų reikia tikrai nemažai, tačiau pamatysit – bus verta! Nepaisant savo indiškos kilmės, vištienos tikka masala kartais vadinamas Britanijos nacionaliniu patiekalu. Britai teigia, kad tai yra jų antras labiausiai mėgstamas užsienio virtuvės patiekalas, kurį jie dažnai gamina namuose. Nors.

liepos 25, 2017/ Marius&Karolina

MinykaDo: Raudonas kokosų karis su kalakutiena

  Yra keli patiekalai, kuriuos galiu valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Ir dar vietoj snacksų jaučiu galėčiau valgyti Pad Thai. Juokas juokais, bet kariai, Pad Thai ir mango sticky rice yra mano silpnoji vieta. Norit mane pamaitinti, prašom kariu pavaišinti. Taip, šitai silpnybei dar labiau pakenkė […]

liepos 25, 2017/ Dominyka Grucyte

52kartai: KARALIŠKO TRIMITO UŽKANDIS

Ingredientai 2 vnt. karališko trimito (eringi) grybų 1 vnt. mažųjų romėniškų salotų 8 vnt. vyšninių pomidorų Įvairių salotų, žalumynų Balzaminio acto Alyvuogių aliejaus Žemuogių     Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva 1. .

liepos 24, 2017/ Robertas Daskevičius

52kartai: MĖLYNŲJŲ BULVIŲ VIRTINUKAI

Ingredientai 1 kg mėlynųjų bulvių 1 valgomasis šaukštas aliejaus Druskos 1 arbatinis šaukštelis bulvių krakmolo 150 g miltų     PAGARDUI Keletas shiitake grybų Granatų sėklų Aviečių Svogūno laiškų   .

liepos 24, 2017/ Robertas Daskevičius

52kartai: CAVA SANGRIJA

Ingredientai 300 ml ispanško vyno cava 300 ml natūralių apelsinų sulčių 100 ml vermuto Šviežių uogų Laimo ir apelsino griežinėlių Laimo lapų Ledukų     Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva 1. Viską .

liepos 24, 2017/ Robertas Daskevičius

52kartai: FIGŲ PYRAGAS

Ingredientai 200 g sluoksniuotos tešlos 10 vnt. šviežių figų Cukraus pudros Malto cinamono   PADAŽUI 100 ml porto vyno 3 valgomųjų šaukštų agavų sirupo 50 g serbentų uogienės     .

liepos 24, 2017/ Robertas Daskevičius

52kartai: #29 Žemuogių pievoje

Kada gi daugiau jei ne vasarą patiesti spalvotą pledą žemuogių pievoje ir surengti jaukų pikniką? Todėl įsibėgėjus vasarai – būtent toks mano projekto #29 kartas. Šiltas ir mielas piknikas gamtoje .

liepos 24, 2017/ Robertas Daskevičius

Samčio užrašai: Kaprio salotos.

Receptų knygų kalnas, o klausimas : Ką valgyti? tebekankina. Ypač tai aktualu pusryčių metui, nes labai ilgą laiką pusryčių nevalgiau. Dažniausiai sueidavo man sumuštiniai su avokadu arba kiaušinienė.Bet tai kiek gi galima tą patį per tą patį???Šį kartą kiek kitaip.2 pomidorai,1 nemažas rutuliukas mocarelos sūrio,šviežio baziliko,druska,pipirai malti ( naudojau baltus).Pomidorus ir mocarela supjaustome.

liepos 23, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Vasariška salsa.

Vasara pats piknikų įkarštis ir dažniausiai čirškiname šašlykiukus, grilinam mėsytę ar žuvį. Man prie jų visada reikia salotų, o visa kita - nesvarbu.Salsa - nesunkiai pagaminama, tad jos niekada nesugadinsite. Svarbu čia viską susmulkinti nedideliais gabaliukais.Jei patinka laimas ir kalendra - būtinai išbandykite.4 pomidorai,2 trumpavaisiai agurkai,1 žalia paprika,1 raudonas svogūnas,1 laimo sultys,pundelis.

liepos 23, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Omletas su vyšniniais pomidorais keptas orkaitėje.

Kokia vasara be pomidorų.Šiuo metu jie patys skaniausi, ypač nuskinti iš močiutės šiltnamio. Nubudusi ryte sugalvojau, kad noriu kiaušinienės keptos orkaitėje. Virtuvėje pirmiausia akis užkliuvo už vyšninių pomidorų, tad žinojau, kad jie irgi atsiras mano pusryčių patiekale.Gaminimas neužtruko, bet tas laukimas, kada orkaitė baigs savo darbą - užtruko. Tad jeigu norite greitų pusryčių - šis receptas ne.

liepos 23, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Šalta pomidorų sriuba.

Savaitgalis jau lipa ant kulnų. Laikas tiesiog šuoliuoja, o aš nespėju paskui jį.Prižadėjau vienai merginai sukurti tris receptus ir gražiai nufotografuoti, mažiukės pirmas jubiliejus su draugais, o ir kita diena keliaujam pas kita jubiliatą į žaidimų kambarį švęst.Žodžiu judam ir judam.Šį kartą dalinuosi šalta pomidorų sriuba, kuri buvo pavadinta Gazpacho.3 pomidorai,1 raudona saldi paprika,3 skiltelės.

liepos 23, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Kūmutės virtuvė: Lydytas sviestas

Turiu tokią nuostabią privilegiją bendrauti su ūkininkais, karts nuo karto lankausi jų ūkiuose su savo produktais ir nusiperku jų karvučių, ožkų ar avių pieno, sviesto, grietinės. Kartais darome tikruosius ūkinius mainus, tai labai smagi patirtis, kurioje nedalyvauja pinigai, tik produkto vertė. Paskutiniu metu dažnai lankausi pas jauną ūkininkę šalia Vilniaus, labai jau man patiko jos […]

liepos 21, 2017/ Kūma

Samčio užrašai: Vištiena su medumi ir sojos padažu.

Yra tokie patiekalai, kurie nemėgsta fotografuotis. Šokinėk aplink kiek nori, bet nuotraukų kokių tikiesi - neišgausi.Taip buvo ir su šiuo patiekalu.Taip ir anaip šokinėjau aplink jį, kol galiausiai pateikiau paprastai. Man dar mokytis ir mokytis visom prasmėm.Šį receptą radau pas Ernesta bloge, kai ieškojau minčių vištienai. Gavosi tikrai skaniai ir mūsų šeimoje jis tikrai bus dar ne kartą patiekiamas.6.

liepos 20, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Spalvotos salotos

Mano spintoje kabo visa galybė suknelių, bet artėjant mažosios gimtadieniui nutariau nusipirkti nauja. Draugė dar pasakė: savo figūrai tikrai rasi ir ne vieną.Dėja.Nesu išranki, bet šį kartą grįžau tuščiomis.Šiandieną gavau labai viliojantį pasiūlymą, kuris gal būt greitai išvys dienos šviesą ( aš sutikau leistis į nuotykius), tad sekite ir sužinosite kas nutiks šypt.1 raudona paprika,1 geltona paprika,1.

liepos 19, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Mini eklerai

Pagaliau, po ilgų bandymų ir ekspermentų galiu parodyti savo eklerus, kurie pirmą kartą gavosi ne šleivi ir nekreivi.Iki tobulumo yra trūkumų, bet jau bent jau žinau kaip ir kas.Mano vaikas dievina juos, o aš buvau užsispyrusi išmokti kepti taip, kad pačiai nebūtu gėda vaišinti draugių.Kremą gaminti galite su pasirinktu įdaru, bet aš dariau su vyšniomis, nes kaip tik dabar pas mus virtuvėje jų metas.100 gr..

liepos 19, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Apelsininė kiauliena.

Iš tikrųjų nemoku žodžiais apsakyti, koks tai skanus, nuostabus ir greitai pagaminamas patiekalas.Man tai buvo tobula vakarienė.Gaila, to kvapo, skonio nemoku perteikti nuotraukuose, bet tikiu, kad jūs išbandysite tai savo virtuvėje.Šiam patiekalui daug produktų nereikia, o ko reikia manau pas visus namuose jų galima bus rasti.Tad dalinuosi puikiu receptu, o jūs gal rytoj pagaminsite savo namuose.600 gr. kiaulienos.

liepos 18, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė

omnomnom.lt: Dievai, dievai! Mėlynių ir lazdyno riešutų pyragas.

pilnais pilvais šviežių žirnių, voveraitėm kvepiančiais pirštais ir pustoniu lengvesnėm galvom – riedam atgal; kur betonas ir Morkai į lauką negalima (nes nemoka gražiai elgtis; senelio iš gretimos laiptinės katinas moka, todėl eina pasivaikščiot, jei tik nelyja. kostiumuotas septyniasdešimt-plius ponas su sportbačiais, kurie visada atrodo kaip vakar pirkti, cigarilė tarp išdžiūvusių lūpų ir baltas.

liepos 18, 2017/ Inga

Samčio užrašai: Aštrūs kalmarai.

Savaitgalis buvo tingus ir šiltas.Draugai aplankyti, parkai išmaišyti ir maisto minimaliai gaminta.O šiandien taip sunku buvo įsijausti į pirmą savaitės dieną.Ir kai už lango saulė žeme ritinėjasi nuo ryto, tai taip ir norisi dumti kur akys mato.O vėliau taip nesinori ilgai stovėti prie puodų, jau geriau sode ledus valgyti.Aišku, teko gaminti valgyti, tik ne tiek, kiek planavau.Bet užtat labai greitai ir skaniai.5.

liepos 17, 2017/ Odeta Kudopčesnkienė