MAISTAS

Samčio užrašai: Tinginių salotos.

Salotos- vienas iš geriausių pasirinkimų, kai norisi ko nors lengvo ir gaivaus.Salotos pas mus būna visada, kai rimto maisto tingiu gaminti arba neturiu laiko. Salotoms visada tiks viskas, kas guli šaldytuve nenaudojama ir galiojimo laikas jau link pabaigos. Žodžiu salotos, kaip ir troškiniai man yra šaldytuvo valymas.Naudoti galite ne tik vakarykštį kepsnį kiaulienos, bet ir jautiena, vištieną ar net šašlykų.

gegužės 26, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Garstyčių - medaus padažas.

Prieš kelis mėnesius gavau kvietimą iš Renatos "Sezoninė virtuvė" sudalyvauti jos organizuotoje iniciatyvoje " 100 tortų Lietuvai" ir skaudančia širdimi turėjau atsisakyti, nes tuo metu turėjo būti egzaminai. Ech.Kaip pavyzdžiu visoms blogerėms, kurios rytoj dalyvaus Druskininkuose tokioj gražioj šventėje. Sėkmės rytoj visoms mano kolegėms, o aš kviečiu visus, visus, kas mėgsta pasmalyžiauti prašome.

gegužės 25, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Išpjovos kepsneliai su garstyčių padažu.

Ši savaitė man tokia ypatinga :)Prieš kelias dienas sužinojau, kad išlaikiau patį baisiausią egzaminą universitete, buvau pokalbyje dėl darbo ir vakar atšventėme su ponu Samčiu vestuvių 10 metines.Šiandieną dar nuotaika šventinė ir namuose nieko negaminu, bet užtat dalinuosi receptu, kurį gaminau prieš kelias dienas.Pagal šį receptą gaminta išpjova gaunasi minkšta ir labai skani. O ruošiant padažą jeigu.

gegužės 25, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Ant medinės lentelės: Pupelių kepsneliai

+ Salotų bowls’as Šie pupelių kepsneliai yra sveiki, augalinės kilmės ir be glitimo – jie puikiai tinka mitybos paįvairinimui, yra sotūs ir pilni augalinių baltymų. Kepsnelius galima valgyti vienus, dėti į burgerį tarp bandelių arba pasidaryti vitaminų bombą – daržovių. →

gegužės 25, 2018/ Kristina Pišniukaitė

Samčio užrašai: Karališki baltojo šokolado keksiukai.

Šiuos keksiukus kepiau į vaikų mokyklą, kai šventėme karališkas vestuves.Buvo greitai išpirkti ir išgirti, tad drąsiai dalinuosi receptu su jumis.Šiandieną kaimynų diena, tad iškepkite keksiukų ir pavaišinkite kaimynus, o gal net pasikvieskite įsvečius prie puodelio kavos.12 vnt., apie 30 min.100 gr. balto šokolado,100 ml. pieno,150 gr. cukraus,2 kiaušiniai,60 gr. minkšto sviesto,120 gr. miltų,1 šaukštelis kepimo.

gegužės 25, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Čeburėkai su daržovių įdaru.

Kada už lango kvepia vasara, mūsų šeimoje atsiranda poreikis daržovėms. Aš jų valgau dan daug, nes mėgstu daržoves tiek apdorotas, tiek ne. Tačiau kiti šeimos nariai nelabai mėgsta daržoves ( kalbu apie vyresnėlį), tad tenka ieškoti kompromisų.Čeburėkai mūsų šeimoje yra mėgiami, tad šį kartą gaminau su daržovėmis. Tiesą sakant buvo labai skanu.Pasigaminkite ir jūs, nes jie puikiai tiks į iškylų krepšį.

gegužės 24, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Maisto Kelionės: Triušienos iešmeliai su riešutų sviesto padažu

Nuvykus į pietryčių Aziją, šis patiekalas tiesiog vadintųsi satay. Vietoje triušienos gali būti naudojama kitokia mėsa, tačiau triušiena mums patinka nes yra labai sveika, neapsunkinanti ir labai lengvai paruošiama mėsa. Taip pat norime pasidžiaugti, kad ja prekiauja jau nemažai prekybos centrų! Sugrįštant prie pačio recepto, tai buvo tikrai gardūs mėsos iešmeliai. Mėsą marinavome egzotiškame marinate, kurio.

gegužės 23, 2018/ Marius&Karolina

Fill the life: Braškių ir aviečių smoothie bowl

Pirmuosius trintus kokteilius dubenėlyje atradau prieš porą metų, kai pirmakart lankiausi Balyje. Pamenu, valgiau juos kone kadien, nes tiek spalvų ir skonių tarpusavyje susipynusių seniai nebuvau mačiusi. Tad prisiminus keliones, nusprendžiau šiandien sudėlioti savo vasarą lėkštėje, kuri jau ant nosies. O ji man neatsiejama nuo braškių, kurias tiesiog dievinu kaip ir klampojimus po avietynus, kurie auga mamos daržo.

gegužės 23, 2018/ Vilda

Kūmutės virtuvė: Orkaitėje kepta dūminė skumbrė

Italijoje valgiau picą su grybais. Kaip manote, kokiais? Vat ir ne, ne pievagrybiais, tai buvo marinuoti kelmučiai ir svieste apkepti baravykai. Ir labai panašiai mūsuose kalbama apie žuvį, jei klausiu kokią valgote, dažniausiai būna du atsakymai – silkę ir lašišą, būtent tas žuvis, kurių mano virtuvėje nebūna. Ir tikrai ne dėl to, kad esame išlepę, … Toliau skaityti "Orkaitėje kepta dūminė skumbrė"

gegužės 23, 2018/ Kūma

Kavos Draugo blogas: Žinai, kodėl tavo kava nepakankamai karšta?

Netinkama kavos temperatūra – labai dažnai pasitaikanti problema, su kuria susiduria nauji kavos aparatų šeimininkai, ir mūsų klausia patarimo. Šiandien papasakosiu, kodėl vėsesnė kava nėra didelis blogis ir kaip galima jos temperatūrą pritaikyti savo skoniui. Juk visi norime, kas mūsų puodelis kavos būtų tobulas, ar ne? ;)The post Žinai, kodėl tavo kava nepakankamai karšta? appeared first on Kavos Draugas.

gegužės 23, 2018/ Linas

Kūmutės virtuvė: Du viename. Vištiena, pievagrybiai, avinžirniai, baklažanai ir kopūstai.

Pradedu naują rubriką du viename. Tą inspiravo pažintys ir diskusijos, ne kartą minėjau, kad iš tų pačių produktų galima pagaminti ne vieną, ir net ne vieną dešimtį skirtingų patiekalų. Ir apie tai kaip jums sudėtinga susidėlioti produktus galvoje ar sąraše savaitgalio pietums ar darbadienio vakarienėms, kiek reikia laiko (kurio jūs vis neturite) parduotuvėje, kad susirinkti … Toliau skaityti "Du viename..

gegužės 23, 2018/ Kūma

kulinare.lt: Sumuštinis su kiaušiniene, pomidoru ir baziliku

Patiekalui reikės sumuštinių duonos, kiaušinių, pomidorų, mozzarella sūrio, baziliko, druskos bei pipirų.The post Sumuštinis su kiaušiniene, pomidoru ir baziliku appeared first on Kulinarė.lt.Panašūs receptai:Prancūziškas batonas su šonine ir kiaušiniais Prancūziškas skrebutis su riešutų sviestu ir bananais Bananų suktinukai

gegužės 20, 2018/ Mindaugas

Fill the life: Kokosinė bananų duona (be kiaušinių)

Bananų duona – klasika, kurią matyt rasite beveik pas kiekvieną maisto blogerę. Sakysit, o ne, kaip neįdomu, gal kažką naujo sugalvokit. Tai va, prašau. Pirmą kart kepiau su kokosų miltais, vietoj cukraus naudojau datulių sirupą, o vietoj kiaušinių – linų sėmenis. Siūlau išbandyti ir jums, nes man asmeniškai, šis variantas nugali klasikinį vien tik dėl kokosų, kuriuos aš be proto mėgstu ir kurie.

gegužės 20, 2018/ Vilda

kulinare.lt: Avižinė košė su bananais ir cinamonu

Patiekalui reikės avižų dribsnių, pieno, cinamono, bananų, medaus, aguonų, migdolų riekelių.The post Avižinė košė su bananais ir cinamonu appeared first on Kulinarė.lt.Panašūs receptai:Bananų suktinukai Prancūziškas batonas su šonine ir kiaušiniais Prancūziškas skrebutis su riešutų sviestu ir bananais

gegužės 20, 2018/ Mindaugas

Samčio užrašai: Kreminiai makaronai.

Nepaisant to, kad mėgstu gaminti maistą, aš taip pat mėgstu ir ragauti kitų gaminto maisto. Šiuos makaronus kažkada ragavau pas draugę V. ir man jie patiko, tik receptas buvo užsimiršęs.Šiandieną vaikai pareiškė norą makaronų patiekalui, tad teko pagalvoti: o ką naujo iš jų sugalvoti?Prisiminiau šiuos makaronus ir ėmiausi darbo. Tiesą sakant aš nelabai mėgstu makaronus, bet šį kartą valgiau ir aš.Apibūdinti.

gegužės 20, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Samčio užrašai: Pyragas "Dryžius"

Praūžė, pradundėjo ilgai lauktos karališkos vestuvės.Kur bepasisuksi, visur šiandieną britiška simbolika, visur laimingi žmonės, šypsosi, džiaugiasi.Stebėjau ir aš vestuves per tv. ir žinokit. nubraukiau vieną, kitą ašarą. Pirma nukrito pamačius jaunikį. Tada nuotaką. Gražu, viskas savo vietoj ir labai jautru.Prisiminiau ir savo vestuves. Jos irgi gegužę. Ir kitą savaitę mūsų šeimai jau visas 10 m.Tai va,.

gegužės 19, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Ant medinės lentelės: Pupelių brownis

Veganiškas ir be glitimo Jei jau išbandėte saldžiųjų bulvių brownį bei avokadų brownį ir jums patiko – patiks ir šis švarios sudėties brownis, pagamintas iš pupelių. Jis puikios, drėgnos (bet ne per daug) tekstūros, pagaminamas greitai ir iš lengvai prieinamų ingredientų.. →

gegužės 18, 2018/ Kristina Pišniukaitė

Samčio užrašai: Aštrios kepenėlės.

Ilgai svajojau apie kepenėles su raugintais kopūstais, kad šiandieną ėmiau ir pagaminau. Man kepenėlės ir rauginti kopūstai, tai tarsi brolis ir sesuo, neišskiriamas duetas.Ilgai ieškojau recepto, kuris būtu dar nebandytas, skanus, neužimtu daug laiko paruošti. Neradau tokio, tad gaminau taip, kaip šovė į galvą . Gavosi tikrai skaniai.Man mėgėjai aštresnio maisto, tai buvo tobula.3 asmenims, 20 min.2 šaukštai.

gegužės 18, 2018/ Odeta Kudopčesnkienė

Maisto Kelionės: Pusryčių burito su traškia chorizo dešra

Ne paslaptis, kad mėgstame pasimėgauti skaniais savaitgalio pusryčiais. Tie, kurie seka mūsų Instagram paskyrą, ko gero, tai pastebėjo. Galima sakyti, kad savaitgalis – tai tas vienintelis metas savaitėje, kuomet rytais turime laiko ir noro ilgiau pabūti virtuvėje, tad stengiamės atsigriebti. Ganėtinai ilgą laiką eksperimentavome, stengėmės atrasti pusryčių burito, kurį būtų tikrai skanu ir patogu valgyti..

gegužės 17, 2018/ Marius&Karolina

Ant medinės lentelės: Skaniausias kokteilis

Sotus ir maistingas Ne paslaptis, kad aš beveik kasdien priešpiečiams renkuosi maistingą ir gerųjų riebalų prisotintą kokteilį. Esu jų gaminusi tikrą begalybę, bet šis yra #1 – nuostabaus skonio, labai sotus, kupinas gerų dalykų ir be jokių nereikalingų priedų. Jei. →

gegužės 17, 2018/ Kristina Pišniukaitė